Ja kuinkas siinä sitten kävikään. Ensin Jarmiinalle iski keuhkokuume, parhaimpaan askartelu aikaan. Äite tuli lastaan auttamaan ja otti toipilaan ja nelivuotiaan touhukallen kotiinsa toipumaan. Tosin nyt oli sekoitettu jo äidinkin askastelupajan toiminta ja tuotanto keskeytyi, vaikka kiire ja hoppu painoi päälle. Näin kävi niille hyville suunnitelmille, joita koko syksyn olimme tehneet. Joten kun sairas toipilaaksi alkoi muuttua uutta toiminta suunnitelmaa aloimme miettiä. Tämähän on helppoa, vain tavara pakettiin ja nimi päälle ja postiin (näin minä tämän äidille markkinoin loppukesästä) Mutta mikäpä olisi ikinä niin helppoa

Ensimmäisenä päivänä yhteiseen pöytään kaikki aarteet kannettiin. Olimme hieman minunkin kaappeja penkoneet kuumehöyryissä ennen sairastuvan muuttumista. Joten laukuista aarteita pöytään nostettiin. Äiti kaiveli laatikoitaan (kuten monella muullakin askartelijalla on äidillä omat säilytys niksinsä ja järjestyksensä) Kaikki yhdessä ja erikseen tehdyt ja hankitut tavarat salin pöydälle katettiin, niitä jopa hieman yhdessä ihailtiin.

Toisena päivänä jo tositoimiin tartuttiin. Äiti oli tehnyt meitä nopeuttavat listat valmiiksi ja niiden mukaan sitten luukkuja rukattiin ja sotattiin kohilleen. Tämä kun on niin helppoa, ei tähänkään mennyt kuin koko päivä! Toipilas illalla sänkyyn simahti jo ennen porukan nuorimmaista apuria.

Vihdoinkin olimme minun lupaamassa kohdassa jossa enään tarvitsi kirjeet tehdä ja nimet päälle viskata. Tosin nyt oli jo kolmas päivä! Hauskaa on ollut kun muutamia osoitteita on etsitty ja pohdittu että menihän kaikki mitä piti oikeisiin kirjeisiin. Mikäli poikkeuksia ilmenee postituksissa virhe ilmoituksen voipi tehdä parhaaksi katsomalla tavalla.

Viikonloppu on ollut läheinen sekä molemmin puolin jopa hetkittäin hauskaa ja ironian värittämää. Ja parasta on että olemme jo päättäneet uusia koko homman ensivuonna

Nyt on kaikkien joulukalterivaihtaja ystäviemme luukut paketoitu ja postiin kuljetettu. Huomaattehan että laitoimme molempien luukut tulemaan samalla kirjeellä. Jos aikasi suo niin meille kerro toki kirjeesi saapumisesta.